Kategorier
Uncategorized

Att fylla fyrtio

Nu har jag fyllt fyrtio.

Jag hade fasat för det länge. Borde jag inte ha hunnit mer innan fyrtio? Borde jag inte ha gjort mer av det jag ville göra, levt lite mer ändamålsenligt? Kommit lite längre med det jag längtar efter?

En del lyckades jag ändå klämma in i sista ögonblicket, sånt som jag inser så här i efterhand låg på min lista över saker jag verkligen önskat. Som att hitta mig en fin sambo, gå på folkhögskola för att skriva och att köpa ett hus.

Och nu är dagen avklarad. Jag har oåterkalleligen gått över fyrtioårsstrecket. Firat grundligt och rejält med vinterliv, massage och fest. Fått musikquiz om mig själv och presenter som passade mig och mitt liv. (Bland annat fyra vackra trädgårdsböcker, jag ska frossa och frossa i dem.)

Och vardagen började igen i måndags, och det känns riktigt, riktigt bra. Nu har jag klarat av den där puckeln, nu kan jag göra allt viktigt igen.

Som att skriva.

Som jag längtar efter det.

Nybliven 40-åring
Nybliven 40-åring

2 svar på ”Att fylla fyrtio”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.