Kategorier
Bo på landet Jobb Skrivande

Vad har jag missat?

Då och då ser jag över mitt liv och känner mig så fruktansvärt lyckligt lottat. Som just precis nu, när brasan knastrar och jag har en kaffekopp strax bredvid mig. Kanske blir det en vacker morgon så att jag kan ta en liten promenad, eller kanske jag tar en liten promenad i alla fall. Sen ska jag jobba och yoga och deklarera och bokföra och ikväll blir det träning. Och nästa vecka borde jag ha tid för mitt alldeles egna skrivande igen.

Och jag tänker att det här är ju så bra!

(Jag inser att jag låter som pappa. När han har det riktigt fint, till exempel när han är på sin segelbåt med bra vind och en kaffekopp i handen, så säger han ”Att man kan ha det så här” med en lycklig suck. Exakt varje gång.)

Men jag vet ju att de allra flesta väljer att inte ha det så här. Och en del skulle nog se det som ett otänkbart scenario.

Och det kan göra mig lite nervös. Vad är det jag missar? Vad är det jag inte har tänkt på?

En del uppenbara saker förstås. Jag har ju stigit av bostadskarusellen i Stockholm, och det skulle inte vara helt lätt att kliva på igen. Jag har tagit ett kliv bort från den karriär jag hade där i Stockholm. Jag kan jobba på distans, men det är ju inte allt som går att göra härifrån. Och inkomsten som egen är ju klart svajigare än som anställd. Vilket såklart påverkar pension och SGI och allt sånt.

Och jag bor ju långt från allt möjligt. Utbudet av kultur, affärer, restauranger, caféer och vad det än kan vara är ju begränsat.

Fast jag bor väldigt nära naturen. Skogen är i änden av min trädgård och sjön bara nedanför en backe. Och jag har en trädgård som jag får pyssla i efter hjärtats lust.

Och även om jag inte gör det precis som de flesta andra så tänker jag både framåt och på nuet. Jag tänker varken bli överraskad när pensionen kommer eller leva mitt liv för att det ska bli bra någon gång längre bort.

Det finns faktiskt bara en sak jag är orolig för, och det är att min sambo ska få bära alldeles för mycket av lasset. Så därför är jag alltid pigg på uppdrag jag kan göra från min lilla stuga eller i mitt närområde.

För det räcker ju inte med att jag är lycklig. Vi ska vara lyckliga båda två!

En bukett blommor, en dator och en kökssoffa
Min arbetsplats nu för tiden

8 svar på ”Vad har jag missat?”

Jag anar att du har missat hela grejen med att tänka negativt och att klaga. Men det gör ingenting: det finns så många människor som ägnar sina dagar och liv åt att se det dåliga och missa det bra så det både räcker till och blir över. Det är härligt befriande att läsa om någon som ser till det positiva. Ha en fin helg!

Tack!

Jag har väl haft en eller annan negativ tanke i mina dagar, får jag ärligt säga. Men jag har nog tröttnat. Det är som du säger, det finns så fantastiskt mycket bra i världen, och jag vill se det.

Svara

Förstår så väl dina tankar. Just nu tror jag att du befinner dig på helt rätt plats. Storstaden finns kvar om det skulle vara så eller en lite mindre stor stad i närheten. Naturen är läkande och jag tror att man måste tillåta sig att faktiskt som din pappa njuta i stunden. Saker och ting kommer att falla på plats. De gör oftast så när man slutar försöka kontrollera det 😉

Det är lite fascinerande tycker jag, att när man följer sitt flöde så händer väldigt mycket. Man ska bara hoppa i rätt vatten 🙂

Svara

Så otroligt klok du är! Även om du inte gjort samma val som många andra så är det viktigaste att man mår bra och trivs (megaklyscha, men ändock sant) och det verkar du göra. All lycka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.