Kategorier
Skrivande

Att skriva

Jag har tagit en skrivpaus i sommar. I juni skickade jag iväg ett manus till ett förlag, så det vill jag inte röra just nu. Mina nya projekt har ännu inte riktigt tagit sig, det är lösa idéer som inte riktigt har visat sina konturer. Och bloggen har fått ligga på is. Sommar och gäster och bebisfunderingar och andra funderingar har fått ta över istället.

Men nu börjar min hjärna rulla igång igen. Lite tvekande är det. Jag har ju begränsat med tid jag styr över själv, om bara ett par månader kommer en ny litet person ta massa av min tid i anspråk. Nånstans finns en känsla av att det kanske är meningslöst att dra igång något stort, nytt nu. Men det kliar i mig.

Det är något magiskt med att skriva. När jag sitter med mina intriger och karaktärer och miljöer händer något i mig. Jag blir lugn och fokuserad på ett sätt jag sällan blir annars.

Och när jag inte skriver blir jag ledsen. Så enkelt är det. Jag blir ledsen, livet känns lite mer meningslöst, jag tappar fart och riktning och lust.

Det är inte alltid roligt att skriva. Ganska ofta är det inte roligt alls. Det kan vara asjobbigt och tungt och tråkigt och kännas extremt meningslöst. Och jag kan vara så hård mot min text, mina idéer och mina karaktärer att det gör ont. Men det är på något sätt en bra dålig känsla jämfört med smärtan och tomheten av att inte skriva.

Och nu ifrågasätter jag naturligtvis mig själv. Är det inte lite pretentiöst att tänka såhär, tänker jag. Skulle jag inte kunna göra något annat lika gärna? Och även om jag verkligen känner mig kallad så kanske jag inte är utvald. Kanske jag borde släppa idén om att skriva och lägga den tiden på något mer samhällsnyttigt, produktivt och framgångsrikt? Skulle jag helt sluta skriva skulle jag ju kunna frilägga tid till massa bra saker.

Men det går nog inte. Eller går och går. Jag vill inte. Jag tänker inte. Skrivandet verkar vara en nödvändighet för mig, en del av mig, något oundkomligt. Så får det vara.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.