Kategorier
Uncategorized

Att jobba hemma

Brasan sprakade, min sambo lagade risotto och musik spelade i högtalarna. Fredagskvällen sänkte sig över huset, en filt av stillhet och lugn.

Förutom att jag satt och gick igenom texter, letade efter detaljer och slog upp ord och uttryck. Jag hade fått ett uppdrag som behövde bli klart under kvällen, texten jag skulle titta på hade ramlat in någon timme tidigare.

Det är också mitt liv nu, mellan svamppromenader och älgsafaris, att jobba från mitt lilla söta hus. Jag är i uppstarten av det, jag tar in uppdrag av alla de slag, främst textrelaterade. I morse gjorde jag en intervju, i morgon ska jag gå igenom en rapport.

Det är ett lite annat sätt att jobba för mig. Inte ta tunnelbanan till kontoret, inte hälla upp pumpkaffemuggen, inte leta rätt på ett skrivbord i kontorslandskapet, utan helt enkelt sätta sig vid köksbordet, slå på datorn och dyka in i jobbet.

Just nu trevar jag mig fram i tillvaron. Kommer jag att trivas att lägga upp tillvaron såhär eller kommer jag sakna stad och kollegor för mycket för att bo ute på landet och jobba på distans?

Men jag njuter också, jag njuter av mina arbetsuppgifter, av att få blanda mina aktiviteter, av att få prova min tillvaro utifrån mitt eget huvud.

Men jag tror att jag kommer att återkomma till det här många gånger. För frågan kvarstår – går det att trivas i en liten stuga på landet med jobbet i kökssoffan?

 

2016-09-23-10-56-28-2

En del dagar är sockpåsar den enda räddningen

2 svar på ”Att jobba hemma”

Jag vill hemskt gärna diskutera frågan med dig, jag tror att du har mycket att berätta! En pumpkaffemugg är en kopp kaffe som inte ens var gott som nybryggt men som dessutom stått i en sorglig pumptermos och blivit ännu osmakligare. Kanske finns det ett bättre ord för att beskriva känslan kaffet gav 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.