Kategorier
Uncategorized

Att vara på rätt plats

Nästa vecka ska jag göra en ackreditering i Stockholm. Långa dagar mitt i city. En sån där sak som för ett par år sen var vardag i min tillvaro. Då när livet var stad och folk och asfalt, och utomhus bara var den lilla sträckan till och från tunnelbanan.

Det gick aldrig att öppna fönstren i de rum jag tillbringade dagarna. Det var luftkonditionering och höga hus och heltäckningsmatta istället. Jag brukade längta ut så mycket att det gjorde ont. Så länge det gick åt jag frukost på balkongen, jag gick varv på varv runt den lilla sjön i närheten, i alla fall de dagar jag inte var för trött. Försökte låtsas att Tanto eller Kista eller Humlegården var natur.

Nu sitter jag istället i Casa Rosada, mitt gullehus. Dörrarna ut till baksidan är öppna, jag hör forsen, en fluga som surrar och sus från träden. Jag åt min frukost i solen på trappan. Igår plockade vi svamp och i förrgår plockade vi svamp, och idag får jag gäster och vi kommer att plocka svamp.

Och jag nyper mig lite i armen. Min vardag är inte längre stad och folk och asfalt. Som jag förut gjorde besök ut i naturen och stillheten gör jag nu besök in till stan.

Kroppen värker inte längre av längtan till någon annanstans.

IMG_2897

4 svar på ”Att vara på rätt plats”

Åh så härligt skrivet! Förstår precis vad du menar och jag tror nog att du har hittat din rätta plats.
Jag älskar staden men samtidigt så kan jag längta till mitt lilla Pepparkakshus som ligger där vi skogen. Jag längtar så att det gör ont och till slut måste jag dit om jag så ska behöva ta tåget och cykla den sista biten på 6 km. Längtar efter doften av svamp.

Jag tycker att den där längtkänslan är så tydlig och så i kroppen verkligen. Jag är glad att du har fått tag på svamp nu!

Svara

Visst är det underbart att ha naturen om hörnet! Jag känner mig väldigt nöjd med mitt livsval, särskilt just precis nu, när jag sitter i Stockholms city och går på kurs och längtar till skogen och luften där hemma.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.