Kategorier
Bo på landet

Vårstädning

Världen är brun just nu. Snön som täckte trädgården för bara en dryg vecka sen är så gott som borta, men ännu har den inte vaknat till liv. En perfekt tid att röja, slänga och rensa.

I år har vi haft extra anledning att göra just det. Vi köpte vårt lilla hus för snart ett år sen med tanke att främst ha det som sommarhus och snarast bo här på helgerna på vinterhalvåret. Men hösten kom och det kändes aldrig relevant att flytta tillbaka in till stan. Så till slut, efter en del väntan på grund av Ludvikas inte superheta bostadsmarknad, har vi sålt lägenheten och flyttat allt vårt pick och pack till vårt hus. Och så har vi slängt, gett bort, skänkt vidare, rensat ut och lämnat ifrån oss lådvis med saker vi inte längre behöver. Vi blev säkert tusen kilo lättare!

Och sen blev vi ännu lättare. Vår snälla bil, som vi åkte i första gången vi träffades bara vi, som nästan varje helg rullade min sambo till Stockholm, då när jag fortfarande bodde där och han fortfarande bodde här, och som har tagit oss ut på massa små och stora äventyr, bestämde sig plötsligt för att den hade gjort sitt. Mitt på vägen, med de sista grejerna från lägenheten, la motorn av. Och ville inte komma igång igen. Och med tanke på alla de små ålderskrämpor den redan hade visat upp bestämde vi oss för att det var dags för den att få vila nu.

Idag började också säsongens första trädgårdsröjning. Små trädskott i slänten, gamla ormbunkar, den väldigt opraktiska högen med gammalt trädgårdsrens och julgranar som ligger precis där vi vill ha vår kompost, allt ska bort. Tusen kilo lättare.

 

Och det bästa med allt är att det börjar finnas utrymme för nytt. För små skott som ska bli kryddor, grönsaker och bär. För en nyare och piggare bil (även om det gör lite ont i ett klimatängsligt hjärta att önska sig en ny bil så måste jag acceptera förutsättningarna för att bo på landet). Däremot tror jag inte att det finns plats för en endaste pinal till i vårt hus. Och jag tror inte att jag kommer på något vi behöver. Förutom ett klädskåp. Att ha sina kläder i lådor under sängen och i högar på byrån är inte praktiskt, det är det inte. Så lite loppisletande får det nog bli inom kort. Lite. Lite, lite, lite.

 

 

4 svar på ”Vårstädning”

Inte förrän man inte har en garderob inser man vilken otroligt bra grej garderober är. Vi har bott utan riktig garderob i snart ett år nu och det är INTE kul! Jag använder inte en fjärdedel av mina kläder för att de är omöjliga att hitta…

Ja, det var lite synd med bilen. Men skroten som lyfte den ifrån oss berättade att de ska försöka få igång den igen, så kanske får den ett fortsatt liv! Så nu kan vi fokusera på allt det där nya som är på gång, det är härligt!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.