Kategorier
Böcker Skrivande

Baksidor till böcker som inte finns

Idag behövde jag omväxling i min hjärna, så jag skrev baksidestexter till böcker som inte finns. Det gick plättfort. Jag borde nog ägna mig åt det istället för att karva fram en roman i veckor och månader och år.

För vem kan motstå:

Lisa blir av med jobbet, lägenheten och pojkvännen – allt under loppet av en eftermiddag. Hon flyttar in i familjens sommarstuga och försörjer sig på att rensa grannarnas sorgligt eftersatta trädgårdsland och rabatter. En dag flyttar katten Selma in – och plötsligt börjar allt möjligt att hända. Och vem är egentligen Björn, den händige men buttre snickaren på bondgården intill? Och heter Selma egentligen Isis?

Eller kanske:

Fyndet av den svårt sargade kvinnokroppen vid E4:an strax norr om Upplands Väsby avskrevs först som en smitningsolycka. Men kommisarie Grenberg anade att det låg något mer bakom – och snart visar det sig att händelsen är en del av en härva med kopplingar till kriminella nätverk i Norrbotten, flyktingsmuggling och skogsindustrin i Bergslagen. Kommissarie Grenberg kommer snart att dras in i en händelseutveckling som inte bara riskerar hennes karriär utan också hennes liv.

Eller vad sägs om:

Alla som har ordning på livspusslet kan lägga ifrån sig den här boken. Det här är för oss som drunknar i kostråd, träningstips, inredningsbiblar och karriärcoachning. Vi som inte förstår hur vår energi ska räcka till alla energiskapande aktiviteter vi förväntas hinna med.

Den här boken lär dig att undvika de mentala sockerfällorna. Du får koll på hur du navigerar bland bloggar, artiklar och självhjälpsböcker som kostar mer än de smakar.

Det kanske får bli det här i fortsättningen. Bara tanken på en bok.

13 svar på ”Baksidor till böcker som inte finns”

Som Eva säger – varför inte en hel bok med dessa baksides text? Men kunde du inte väva in en annan historia där katten Selma hjälper kommisarie Grenberg lösa livspusslet bland det hemska sockerfällorna?
😉

Japp jag får helt enkelt peta ur mig dem bara! Jag märker att de ligger och gror hos mig, om än i lite ändrad form 🙂

Svara

Vilken rolig idé! Alla sätt att skriva för att komma loss är bra. Hm … varför inte skriva en bok med baksidestexter? Sälja dyrt till andra författare, som saknar idéer … ? Ytterligare fördel: vi som nu läst baksidestexterna och är spända på innehållet kan få det så småningom! Katten Selma där, till exempel, vem är hon egentligen och hur gammal?
Gillar plättlätt också! Är det dialektalt eller självpåhittat?

Å, det vore roligt. Bara ösa ur mig baksidestext efter baksidestext! Undrar hur många jag skulle ha på lager om jag verkligen försökte?

Katten Selma har nog mycket att komma med tror jag. Men hennes hemlighet håller jag gömd ett tag till 😉

Jag vet inte riktigt var plättlätt kommer ifrån. Det är nog så man säger helt enkelt 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.