Kategorier
Bo på landet

Att ha vänner på distans

När jag flyttade till Ludvika och sen till Malingsbo flyttade jag iväg från vänner och kollegor och familj. Och redan innan det hade jag vänner strösslade över landet och världen. (Fast nu har tack och lov min mest avlägsna vän flyttat hem igen från Nya Zeeland och imorgon ska jag upp och hälsa på henne i Umeå!)

Trots avstånden är det många som jag pratar med nästan dagligen, och andra som jag har regelbundna utbrott av samtal med. Det blir allt möjligt som avhandlas, från sjukdomar och omorganisationer till vad man ska äta till lunch eller om det banne mig inte är dags för en promenad.

För det mesta pratar vi inte i telefon, utan vi chattar. Ett litet hej, eller långa långa långa diskussioner om något ämne som känns alldeles galet viktigt att prata om. Samtal som får öka och minska i intensitet allt efter hur tidstillgången ser ut på vardera sidan.

Det är som små trådar som löper fram och tillbaka mellan oss.

Att sitta hemma i min lilla by framför min dator och jobba med mina texter blir ensamt ibland. Och ibland blir det bara helt enkelt tråkigt. Men hur det än är så har jag ju valt att lägga en stor del av min tid på att sitta ensam framför min dator. Och då bildar de här små trådarna ett skyddsnät, eller kanske en värmande halsduk.

Jag är tacksam för mina vänner. Och jag är tacksam att jag kan träffa dem också på distans. De där trådarna är viktiga.

Höstgula träd som speglar sig i ett stilla vatten
Den vackra hösten i byn

3 svar på ”Att ha vänner på distans”

Visst är det fantastiskt att man kan ha kontakt över så långa avstånd! Vi har ett fadderbarn i Sydafrika. Hon är numera vuxen och har flyttat från SOS-byn men hittade oss på facebook och nu är vi närmare varandra än någonsin. Fantastiskt när man kan skicka ett mail eller lägga in en bild och få svar sekunden efter!

Vad fint det låter! Vad roligt att hon hittade er! Vad gör hon nu?

Ja, visst är det lyxigt att kunna mötas över så långa avstånd!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.